Min filosofi

Mitt arbete som fotograf ger mej stort nöje, och det gör mig stolt att veta att jag har lärt mig hantverket ordentligt och från grunden, vilket också ger mig en säkerhet i att jag kommer att göra ett bra jobb.

Jag är en social person, så den delen av arbetet har alltid varit lätt för mig, medan att perfekt framkalla filmen eller ljussätta studion tog lite mer tid under mina år i Barcelona. Och även om jag har studerat och arbetat med studiofotografering så föredrar jag utomhusmiljöer och hemmamiljöer där jag har naturliga och unika bakgrunder och ljussättningar enligt vad som finns att tillgå.

Jag arbetar där mina kunder bor, lever och gillar att vara. Där minnena finns. För mig är det mycket viktigare än att ha den perfekta bakgrunden eller ljuset. Utgående från det så hittar vi ändå det bästa ställer och den bästa tidpunkten att fota.

Jag gillar att ta fram det bästa i alla, få mina kunder och modeller att känna sig avslappnade och bekväma i det fotografiska ögonblicket. Ett bra porträtt kan få människor att le och känna sig varma inombords.

Ett bra porträtt borde ge dig känslan av att befinna dig där, i ögonblicket och få dig att minnas ögonblicket igen om och om igen. Ett hem utan fotografier känns inte som ett riktigt hem.

Själv är jag uppvuxen med fredagkvällar och diabildsvisningar. En mamma som alltid hade kameran med sig. Kameran jag sedan ärvde i tonåren och började lära mig se världen igenom.

Jag har ofta känt mig mer som en observatör än deltagare vid olika tillfällen, bland mycket folk på fester eller kalas. Jag har lärt mig vara mer social, och i mindre sammanhang är jag ofta bland de mest pratsamma och muntra. Jag söker genuin kontakt och kommunikation.

anna, franck, photography, fotograf, valokuvaaja, parainen, pargas, stockholm, photographer, portraits, porträtt, muotokuvia, häät, wedding, bröllop, natural, relaxed

Vem är jag

anna, franck, photography, fotograf, valokuvaaja, photographer

Jag är en finlandssvensk fotograf från södra Finland med tusen idéer och projekt på gång. Jag är en mångkulturell typ med teater, musik, konst och kultur i bagaget. Jag bor nuförtiden i Stockholm, efter flera år i min hemstad, Pargas, Finland. Men jag har också bott i Barcelona, Spanien, där jag studerade fotografi och vid sidan om det lärde mig om livet. 

Jag pratar väldigt fort och väldigt mycket. För mycket tycker vissa. Jag älskar att fota, att uppleva ögonblick, bilder, miljöer och detaljer. Jag bor med min sambo och våra katter, ser gärna film tillsammans i soffan medan jag stickar på nåt. Vid sidan av allt arbetar jag även som spanskalärare på högstadiet. 

REKOMMENDATIONER

“Anna har fotat min familj i två sammanhang – fotografering av vår då tvååriga dotter i december 2014 och i samband med vårt bröllop i juli 2015. Anna var bra på att få oss att slappna av och känna oss bekväma i den ovana situationen att posera framför kameran. Resultatet blev helt fantastiska bilder – naturligt avspända och vackert stämningsfulla på samma gång!”
wedding, bröllop, öland, sverige, sweden, alvaret, bride, dress, wild, flowers, nature, vildblommor, romantik, avslappnat, brudklänning
Karin&Ceasar
“Anna har fotograferat mig och min familj fyra gånger. Det har blivit ett bröllop och två fotograferingar av en 1-åring/familjefotografering. Därtill har vi haft ett “hemligt projekt” ihop. Det är lätt att samarbeta med Anna, hon har idéer som man antingen kan hissa eller dissa. Hon har en förmåga att få alla inblandande att slappna av och ta det lugnt. Hon hålls själv lugn och samlad trots barn som inte alltid gör som man vill på beställning. Jag kan varmt rekommendera Anna!”
Ann-Charlotte & Mathias
“Tack Anna för att du fick oss att slappna av och se ut som oss själva när du fotade oss på vår bröllopsdag. Jag hoppas att du kommer att följa oss och fortsätta göra ett årligt familjeporträtt. Det är alltid lika enkelt och roligt att ha med dig att göra. Du arbetar snabbt och vi har alltid fått många fantastiska bilder. Du är jättefin med barnen och har verkligen lyckats fånga deras personligheter. Jag kan verkligen rekommendera dig som fotograf.”
anna, franck, photography, wedding, bröllop, stockholm, sverige, sweden, flowers, romantik, avslappnat
Katarina&Henke

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.